Kennismaking

Opvang en training jeugd.
Jeugdleden worden opgevangen door hun trainer(s). In principe doet de nieuwkomer gewoon meetrainen met de overige jeugd. De training van de jeugd bestaat over het algemeen uit een warming-up, de training van een bepaald onderdeel van het spel en het spelen van onderlinge wedstrijden.
Het speeluur wordt nagenoeg altijd afgesloten met een afvalrace die ze spelen tegen hun trainer(s). Nieuwkomers die speeltechniek tekort komen worden vaker extra bijgeschoold door hun trainers, dan wel door een volwassen speler van onze vereniging.

Opvang en training volwassenen.
Nieuwe leden worden in de regel opgevangen door de contactpersoon van de vereniging en vervolgens door hem of een van de leden wegwijs gemaakt in het badmintonspel. Veelal melden zich volwassen leden aan die in het verleden al bekend waren met deze sport. Echter dit is absoluut geen noodzaak. U kunt ook als ongeoefend badmintonner bij de vereniging terecht, waarna u het spel zal worden aangeleerd. Echter wanneer u voor het eerst met deze sport begint, is het aan te bevelen om samen met een ander persoon lid te worden. Op deze wijze kunt u met die ander op een gelijk niveau starten en zich verder ontwikkelen.
De BC Het Anker heeft geen trainer aangetrokken om nieuwe leden meteen te trainen. in de regel worden zij de eerste paar speelavonden door iemand van de vereniging opgevangen, die hen wegwijs maakt in het spel en dit laten beoefenen. Vervolgens spelen zij gewoon met de andere leden mee. Wel wordt op verzoek door trainers aan volwassenen groepstraining gegeven.

Outfit.
U draagt sportkleding naar eigen keuze. In de regel is dit een korte sportbroek/rok en een t-shirt met korte mouw.
Om blessures te voorkomen is het wenselijk om goede zaalschoenen te dragen, welke extra steun geven aan de enkels. Zorg er bij de aanschaf van de schoenen voor dat zij geen zwarte zolen hebben die strepen maken op de vloeren. Een beetje kwaliteit zaalschoen zal geen zwarte zolen hebben.
U dient zelf een badmintonracket aan te schaffen. Voor de eerste keren dat u komt spelen is er wel een racket voor u beschikbaar van de vereniging of kunt u een racket van een van de spelers lenen. Laat u door de spelers adviseren over de kwaliteit en de prijzen van rackets.
Shuttles worden door de vereniging aangekocht en ten behoeve van het spel verstrekt.

Onderlinge wedstrijden.
Het ledenaantal van de vereniging is zodanig groot, dat de leden elkanders speelniveau kennen. Bij aanvang van een speelavond zullen de leden er dan ook voor kiezen om met diegenen te spelen die op hun speelniveau zijn. Zijn die er niet dan zullen ze op een lager of hoger niveau moeten spelen. Op deze wijze wordt uiteindelijk toch eenieder bij de wedstrijden betrokken, ongeacht hun speelkwaliteiten.

Eigen wedstrijden en toernooien.
Jaarlijks houdt de vereniging haar eigen clubkampioenschappen. Dit gebeurt in de regel in de periode van 1 april tot de laatste week van juni.
Tevens organiseert de vereniging voor haar leden op de laatste speelavond van het jaar “Het Oliebollentoernooi”.
De deelname aan wedstrijden en toernooien geschiedt op vrijwillige basis en is kosteloos.

Uitwisselingen en toernooien buitenshuis.
De vereniging ontvangt op jaarbasis meerdere uitnodigingen voor uitwisselingen en toernooien. De uitnodigingen hiervoor worden per E-mail aan de leden doorgestuurd.
Deelname hieraan is niet altijd kosteloos. De inschrijfkosten voor toernooien dienen door de leden zelf te worden betaald.